Friday, November 27, 2015

TIPS TEMUDUGA UPSI

Assalamualaikum semua~ ^_^
Hari ini saya nak menulis serba sedikit tentang  tentang kemasukan saya ker UPSI ~
Dulu sebelum saya ambil Sains Pertanian, saya ambil Diploma Sains di UPSI juga~
Kiranya saya ni setia pada UPSI~ heehe
Insyaallah 7 tahun saya berada di UPSI nanti. Lama sangat tu.huhu

Apa-apa pun, tujuan saya menulis blog kali ni, saya nak bagi tips sedikit tentang temuduga ke UPSI
Tak lar banyak sangat, tapi harap dapat membantu kawan-kawan kita yang nak masuk UPSI

Bersedia
Maksud bersedia di sini, kita kena lar baca serba sedikit tentang coarse yang kita ambil. Kalau nak ambil coarse Biologi, kena lar baca sikit-sikit tentang cell~ ehhhehh. Macam saya dulu waktu temuduga untuk Sains Pertanian , pihak yang interview saya tanya tentang kaedah moden dalam pertanian. Saya hentam jer sebut pasal hidroponik (entah betul ke tak ejaan tu..uhuu) Saya tak berapa tahu sangat pasal hidroponik tu, tapi hentam jer lar.Janji muka kena yakin.huhu.

Ambil tahu isu semasa
Waktu saya interview dulu, diorang tanya pasal kes gempa bumi di Sabah. Terkejut juga, bila dapat soalan tu. Nasib baik , saya ada juga baca surat khabar dan tengok berita di tv. ehhhee.fuhhh.

Yakinkan diri
Haaaaaa..yang ni penting. Jangan lar terlalu takut sampai tak boleh nak bercakap waktu pihak interview tanya soalan kat kita. huhu. Kalau kita tak tahu jawap soalan, hentam jer, muka kena yakin.

Sains Pertanian ni best juga, banyak lawatan.heehe



No comments:

Post a Comment